Banner Appartement - Kersttrends 2023

Kerst is de tijd van gezelligheid, warmte en tradities. Elk jaar opnieuw duiken er nieuwe kersttrends op en die wil jij uiteraard niet missen. Ontdek de magie van de kersttrends 2023 met deze 6 trendy stijlen. Laat je inspireren door de sprankelende trends en vier de feestdagen in stijl.

Kersttrends 2023: All I want for Christmas

Als we denken aan Kerstmis, denken we aan de kleuren rood, wit & groen. Elk jaar duikt deze trend weer op, maar telkens toch een beetje anders. Dit jaar combineren ze de tijdloze kleuren al wat vaker met goud, zilver en verschillende tinten bruin. 

Hiernaast blijven eetbare versieringen ook een kersttrend. Laat je tafel sprankelen met eetbare koekjes en hang snoepstokken in je kerstboom. De klassieke kerst geniet daarnaast van Britse invloeden zoals de rode telefooncellen of gouden notenkrakers. 

Tip! Personaliseer houten onderzetters met feestelijke motieven zoals kerstbomen of vrolijke kerstmannen. 

All I want for Christmas

Kersttrends 2023: Let it snow

Laat de Scandinavische invloeden je kerst betoveren met een wit sneeuwgordijn en blauwe tinten. Voeg wat magie toe met nepsneeuw, ijsberen, en andere winterse diertjes. Creëer een wintersfeer in je appartement met een slee, sneeuwboots, en houten ski’s. 

Tip! Breng warmte in dit winterwonderland door blauwtinten te combineren met kaneel, zacht oranje, of warmbruin. 

Let it snow

Kersttrends 2023: Magic forest

Laat je met de kersttrends van 2023 betoveren door de pure schoonheid van de natuur, waar weelderige tinten groen en warm bruin de hoofdrol spelen. Verlies jezelf in een sprookjesachtige ambiance met betoverende paddenstoelen en bloemen die je doen denken aan het rijk van elfjes en feeën. Breng de buitenwereld naar binnen en creëer een magische sfeer met een tafelstuk dat is gevuld met wilde bloemen, subtiel besprenkeld met glitters om de feestelijke glans van Kerstmis te omarmen. 

Tip! Verzamel natuurlijke elementen zoals eikels, bladeren, en mos uit het bos om je tafel mee aan te kleden.

Magic Forest

Kersttrends 2023: Alle kleuren van de regenboog

Wil je het dit jaar over een andere boeg gooien? Ga dan voor kleur en breng je kerstboom tot leven met flashy ballen en ornamenten. Neem lampjes van verschillende kleuren en vormen om het geheel vorm te geven. 

Dit is één van de kersttrends die zich uit in snoep en zoetigheden. Tover jouw appartement om in een heuse snoepwinkel voor kleurrijk snoep: hang het in de boom, leg het op tafel, zet het op je kasten … Pak je cadeaus daarnaast in met kleurrijk papier en leg deze onder de boom. 

Tip! Laat je creativiteit de vrije loop en boetseer je eigen kleurrijke ornamenten uit klei.

Alle kleuren van de regenboog

Kersttrends 2023: Back to the future

Moderniseer je kerst met een strakke uitstraling. Wit, zwart, zilver en parelmoer voeren de boventoon. Kies voor neutraal gekleurde ornamenten met droogbloemen in een glazen vaas voor een eigentijdse touch. 

Je kan hierin nog verder gaan en kiezen voor een futuristische uitstraling. Ga voor kleine discoballetjes in je boom en hang verschillende stervormige ornamenten op. De vele lichtjes geven het een extra dimensie waardoor je bijna het heelal wordt ingezogen. 

Tip! Maak sterren uit origami en zet ze overal in je huis. 

Back to the future

Kersttrends 2023: Royal family

Transformeer jouw kerst in een majestueus schouwspel door een koninklijke allure toe te voegen met sprankelende juwelen en glinsterend goud, niet alleen op de tafel, maar ook in de weelderig versierde kerstboom die het stralende middelpunt van jouw feestelijke ruimte zal worden.

Bij deze laatste kersttrend van 2023 omhul je je feesttafel in een betoverende sfeer door te kiezen voor weelderig fluweel of satijn, waarmee je een gevoel van vorstelijke elegantie oproept. Geef jouw tafel daarbij een romantische, luxueuze sfeer door elegant servies te gebruiken en kristallen vazen toe te voegen met een groot boeket. 

Tip! Wikkel je cadeaus in met fluweel of satijn voor een extra vleugje elegantie en bespaar tegelijkertijd op papier.

Royal family

Heb je nog meer nood aan interieurinspiratie? Bekijk dan al onze inspiratieartikels.

 

Bronnen: Christmaholic, vtwonen, decoma & ava

Wil je dit artikel als bron vermelden? Gebruik dan:

Deferm, S. (2023, 20 november). Kersttrends 2023. Appartement.be. Geraadpleegd op (datum XX/XX/202X), van https://www.appartement.be/kersttrends-2023