Pantone kleur van 2019: Living Coral

Banner Appartement - Pantone kleur van 2019 - Living coral

Pantone onthult al 20 jaar lang de kleur van het jaar. Ontdek de betoverende schoonheid van Pantone Living Coral, de Pantone kleur van 2019. Laat je inspireren door zijn warme en levendige uitstraling.

Pantone kleur van 2019: Living Coral

De Pantone kleur van 2019 is Living Coral. “An animating and life-affirming coral hue with a golden undertone that energizes and enlivens with a softer edge”. Ofwel: een animerende, levendige koraaltint met een gouden ondertoon die energie geeft en stimuleert.

  • Jaar: 2019
  • Kleurnaam: Pantone Living Coral
  • Kleurcode: 16-1546

 

Pantone Living Coral heeft de vertrouwde en stimulerende aspecten van kleuren die je terugvindt in de natuur. De ongrijpbaarheid van haar prachtige verschijning op de zeebodem – in de vorm van koraalriffen – geeft de kleur iets magisch, bruisends en fascinerends. Zowel voor het oog als voor de geest.

Pantone omschrijft het koraaloranje als levendig en toch zacht. Een kleur die je omarmt met warmte en comfort en drijfkracht uitstraalt. Volgens Pantone een must in onze alsmaar veranderende omgeving. Het bekende kleureninstituut koos de kleur dan ook niet zomaar.

Pantone Living coral: Weerspiegelt de tijdsgeest

Voor Pantone is de Pantone kleur van 2019 “Living Coral” een weerspiegeling van deze tijd. Als tegenreactie op de ‘aanval’ van de digitale technologie en de toenemende impact van sociale media op ons sociale leven, gaan we massaal op zoek naar authentieke en meeslepende ervaringen. Naar intimiteit en echte connecties.

Pantone Living Coral belichaamt dat: enerzijds is het een levendige kleur die de drukte en aanwezigheid van sociale media weerspiegelt, anderzijds geeft het koraaloranje ons rust door haar link met de authenticiteit van ongerepte natuur.

Banner Appartement - Pantone kleur van 2019 - sfeerfoto

 

De Pantone kleur van 2019 “Living Coral” zal je overal terugzien: in graphic design, webdesign, mode en … jouw interieur. Volg ons Pinterestbord voor de leukste ideëen.

Op zoek naar meer inspiratie om jouw interieur op te leuken? Neem een duik in de laatste nieuwe trends op woongebied.