De trendkleur van 2019: Pantone Living Coral

Kleur van het jaar 2019 - Pantone living coral - Appartement.be

Pantone onthult al 20 jaar lang de kleur van het jaar. Vorig jaar was dat de paarstint ‘Ultra Violet’, dit jaar wordt dé trendkleur PANTONE 16-1546 Living Coral. “An animating and life-affirming coral hue with a golden undertone that energizes and enlivens with a softer edge”. Ofwel: een animerende, levendige koraaltint met een gouden ondertoon die energie geeft en stimuleert.

Trendkleur: Link met de natuur

Pantone Living Coral heeft de vertrouwde en stimulerende aspecten van kleuren die je terugvindt in de natuur. De ongrijpbaarheid van haar prachtige verschijning op de zeebodem – in de vorm van koraalriffen – geeft de kleur iets magisch, bruisends en fascinerends. Zowel voor het oog als voor de geest.

Pantone omschrijft het koraaloranje als levendig en toch zacht. Een kleur die je omarmt met warmte en comfort en drijfkracht uitstraalt. Volgens Pantone een must in onze alsmaar veranderende omgeving. Het bekende kleureninstituut koos de kleur dan ook niet zomaar.

Trendkleur: Weerspiegeling van de tijdsgeest

Voor Pantone is het koraaloranje een weerspiegeling van deze tijd. Als tegenreactie op de ‘aanval’ van de digitale technologie en de toenemende impact van sociale media op ons sociale leven, gaan we massaal op zoek naar authentieke en meeslepende ervaringen. Naar intimiteit en echte connecties.

Pantone Living Coral belichaamt dat: enerzijds is het een levendige kleur die de drukte en aanwezigheid van sociale media weerspiegelt, anderzijds geeft het koraaloranje ons rust door haar link met de authenticiteit van ongerepte natuur.

Trendkleur: Pantone Living Coral in je interieur

Dit jaar zal je het magische koraaloranje dus overal terugzien: in graphic design, webdesign, mode en … jouw interieur. Volg ons Pinterestbord voor de leukste ideëen en doe hieronder alvast wat inspiratie op:

Op zoek naar meer inspiratie om jouw interieur op te leuken? Neem een duik in de laatste nieuwe trends op woongebied.