Inrichting appartement

New year, new home. Tijd om jouw interieur up-to-date te maken! Neem een duik in de interieurtrends van 2019.

Interieurtrends: Terrazzo

Move over, marble. Dit jaar is terrazzo hét materiaal bij uitstek om jouw woning in een hip jasje te steken. Waar marmer de afgelopen jaren ontzettend populair was voor keukenbladen, -wanden en accessoires is dat in 2019 helemaal het geval voor de gespikkelde natuursteen. Van gietvloeren tot hele badkamers of enkele subtiele accessoires: terrazzo kan en is overal dit jaar.

Interieurtrends: Abstracte vormen

Bij een stijlvol interieur zijn geometrische, abstracte vormen dit jaar niet weg te denken. Met enkele leuke abstracte accessoires geef je jouw woning meteen een hedendaagse look. Denk aan vazen, bloempotten en kussenslopen. Ook vloerkleden met geometrische patronen zie je in 2019 enorm vaak terugkomen, in alle kleuren en maten. Tijd dus om op zoek te gaan naar jouw ideale exemplaar!

© ComboDesign

Interieurtrends: Duurzame & natuurlijke materialen

It ain’t easy being green, zei Kermit de Kikker ooit. Niets is vandaag minder waar: ecologische materialen zijn hip en alom vertegenwoordigd. Nog niet mee met de trend? Hoog tijd om mee op de kar te springen! Met meubels uit kurk, bamboe of gerecycleerde stoffen ben je niet alleen hélemaal mee met de mode, je doet er ook de planeet een groot plezier mee. Sustainable for the win!

© Milk Decoration

Interieurtrends: Contrasten

Geef meer pit aan je interieur door slim gebruik te maken van contrasten. Als je speelt met contrasterende kleuren, texturen en materialen, geef je meer diepte aan je woning en creëer je een gevoel van ruimte. Door verschillende stijlen te laten clashen, geef je jouw interieur dan weer een eigenzinnige touch. Denk dit jaar dus zwart en wit, oud en nieuw, minimalistisch en bombastisch. Opposites attract.

© Eclectic Trends

Interieurtrends: Ronde vormen

Back to the seventies! Om een speelse toets te geven aan een modern interieur kan je kiezen voor meubels in allerlei afgeronde vormen. Die zie je in 2019 overal terug in alle stijlen. Elegante kuipzeteltjes in juweeltinten of strak en minimalistisch in zwart en wit. Zolang er maar ergens een hoekje af is – heb je ‘m? -, zit je goed.

© A1Architects
© Yatzer

Interieurtrends: Galerij in huis

Al vaak het hoofd gebroken over waar je nu precies dat ene schilderij op zult hangen? De oplossing is daar: in 2019 hang je alles gewoon samen aan één muur. Zo maak je een persoonlijke galerij, zomaar in je huis. Mix en match alle mogelijke vormen, stijlen en kleuren voor een speels resultaat of ga voor één afgelijnde stijl met zwart en wit als je het liever wat soberder houdt.

© Jonas Ingerstedt
© Kathy Kuo Home

Interieurtrends: Imperfectie & persoonlijke toets

Last but not least: niets zo fijn als een woning die volledig matcht met jouw persoonlijkheid. In 2019 is dat nog meer dan anders de norm. Zo’n persoonlijk interieur kan je alleen creëren door buiten de lijntjes te kleuren en af te wijken van de typische ik-kocht-alles-bij-de-Ikea-huiskamer. Ga op zoek bij je oma op zolder, schuim kringloopwinkels af of geef je keuken een opvallend likje verf. Perfect is boring!

© Apartment Therapy

Nog extra inspiratie nodig om van je woning de leukste plek te maken? Lees onze 7 tips om een klein appartement stijlvol in te richten.