DIY-kerstboom: alternatieven voor een echte kerstboom

DIY kerstboom

Voor wie in een appartement woont is een kerstboom met alles erop en eraan geen evidentie. Want hoe krijg je zo’n boom de trap op? En waar plaats je je kerstboom als je weinig ruimte hebt? Geen reden tot paniek! Opties genoeg om de kerstsfeer toch optimaal in je knusse appartement te brengen zonder een échte boom binnen te halen. Ziehier: de DIY-kerstboom!

DIY-kerstboom: De boekenboom

Voor deze doe-het-zelf-boom hoef je zelfs je huis niet uit. Het enige wat je nodig hebt, is een stapel boeken en kerstlampjes. Begin met een grote cirkel van dikkere boeken voor een stevige fundering. Stapel zo Lego-gewijs steeds kleinere cirkels van boeken op elkaar tot je de gewenste hoogte en vorm krijgt. Drapeer een sliert kerstlampjes nonchalant over de hoopje boeken en klaar is kees! Plaats eventueel nog een kerstster bovenaan om je boom helemaal af te maken. Opgepast: je boek met kerstrecepten in de stapel verwerken is nooit een goed idee.

© A Piece of Rainbow / Family Sponge

DIY-kerstboom: De minimalist

Dit DIY-idee kan je makkelijk koppelen aan een gezellige winterwandeling in het bos. Kies daar enkele leuke takken uit die mooi matchen met elkaar. Knip met een stevige kniptang de twijgjes tot de gewenste lengte en bevestig ze tegen de muur met duimspijkers. Je kan de takjes ook met een doorzichtige draad aan elkaar knopen, zodat je enkel het draadje aan de muur hoeft vast te pinnen. Is deze stijl ietsje té minimal voor jou? Je leukt het geheel meteen op door er kleine kerstlampjes tussen te hangen.

© OneKinDesign

DIY-kerstboom: De washi-tree

Misschien wel leuker dan een echte kerstboom versieren: creëer je eigen dennenboom met washi-tape! Groot voordeel: jij bepaalt helemaal zelf welke kleuren je kerstboom heeft. Washi-tape heb je immers in alle kleuren, patronen en maten, dus je kunt je hiermee op je creatiefst tonen. Een roze kerstboom met witte bolletjes? Kan! Een gele kerstboom met felgekleurde bloempot? Topidee! Leuk je washi-tree extra op door er zigzag een slinger lampjes tussen te hangen. Aan die lampjes kun je zelfs je kerstkaartjes of leuke foto’s bevestigen. Opties genoeg!

© BijzonderMooi

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk hier de laatste trends op woongebied!