Nooit te vroeg om na te denken over jouw kerstversiering voor het komende feestseizoen, toch? Voor de liefhebbers van kerst in een modern jasje lijsten wij de Kerst-trends van 2018 op:

Kerst-trends: Kleur buiten de lijntjes

Traditioneel groen, rood en goud werkt natuurlijk altijd. Niet zo’n fan van een traditionele kerst? Ga dan voor de hedendaagse trends van dit najaar en denk out-of-the-box met kleur. Atypische kleuren zijn een grote Kerst-trend in 2018.

Roze

Jep, zelfs roze kerstversiering is hip dit jaar. Gebruik geen felroze, maar ga voor zachtere varianten zoals goudroze, zachtroze, dusty rose, champagne of blush. Zo vier je kerst in de meest dromerige en romantische sfeer. Roze komt het mooist uit als je er niet mee overdrijft: hou het dus bij subtiele details.

© stylebyemilyhenderson
© Miss Jettle

Juweeltinten

Denk ‘luxe’ en je zit goed dit najaar. Saffierblauw, emerald green, ruby red… De rijke, levendige kleuren geven je huis een tikkeltje glamour, een elegante feel en vooral een gezellige, warme kerstsfeer. Gebruik de tinten voor de kerstversiering in je kerstboom, of verwerk ze subtiel in je interieur met glanzende plaids of kussenslopen uit zacht fluweel.

© H&M Home

Wit

Voor een witte kerst heb je niet per se sneeuw nodig. Dit najaar zijn tinten wit één van de trends voor de kerstdagen. Witte kerstversiering geeft een tijdloze, stijlvolle en Scandinavische look. Bovendien zorgt wit voor rust. En laat dat nu net zijn wat je nodig hebt in een drukke kerstperiode, nee?

Kerst-trends: Hedendaagse kerst

Ons interieur wordt steeds moderner. Waarom zouden we de kerstversiering dan ook niet over een andere boeg gooien? Geen nepsneeuw in de struiken, kerstmannen tegen de gevel of kitscherige kerstballen. Denk dit jaar urban, minimal en één met de natuur.

Urban Christmas

Glas, metaal en zelfs beton: een hedendaags interieur vraagt om hedendaagse kerstdecoratie. Kerstversiering in simpele, geometrische vormen is alom vertegenwoordigd in de kerstcollecties van 2018. Een voordeel van moderne kerstversiering? Metalen figuurtjes weerspiegelen het licht en geven zo die extra sprankel op donkere dagen.

© Ferm Living 

Minimal

Net als de kleur wit, komt deze trend overgewaaid uit Scandinavië. Less is more is de rode draad in een minimalistisch kerstinterieur. Geen overladen kerstboom, maar een zorgvuldig uitgekozen slinger of enkele opvallende kerstballen. Zeker in een kleine woning werkt deze stijl.

© The Merry Thought

Natural

Met natuurlijke materialen, groene elementen, takken en papieren kerstaccessoires baadt je woning in een stoere en tegelijk gezellige en huiselijke sfeer. Gebruik kaarsen in de plaats van ledverlichting en versier je tafel met vondsten uit de tuin. Ben je creatief of heb je groene vingers? Dan kan je zelf een krans maken voor aan de voordeur of aan de muur. As long as it’s all natural.

Zin in meer inspiratie? Bekijk hier de laatste trends op woongebied.