Stoom je huis klaar voor het nieuwe jaar! Kleine details toevoegen of grootse verbouwplannen? Laat je inspireren door dé interieurtrends van 2020.

Milieubewust wonen

Ook op vlak van interieur wordt het welzijn van onze planeet een hot topic. Kiezen voor duurzame materialen (ledverlichting, verf met natuurlijk pigment…), lokale handelaars en tweedehands zijn the way to go. In duurzaam materiaal investeren kost initieel wat meer geld, maar betaalt zich helemaal terug in de loop der jaren. Tweedehands kopen daarentegen is erg budgetvriendelijk. Iets recycleren wat je al in huis hebt is natuurlijk nog goedkoper!

Interieurtrends 2020

Slimmer wonen

In 2020 maakt moderne technologie meer en meer deel uit van ons huishouden. Slimme speakers, koelkasten, spiegels… vinden een weg naar ons dagelijks leven. Deze apparaten maken je leven niet enkel makkelijker, maar zijn vaak ook hoogvliegers qua design.

Interieurtrends 2020

Interieurtrends: Natuurlijke materialen en kleuren

Altijd “druk, druk, druk”? Gelukkig is thuis de plek om wel te ontspannen. En ontspannen, dat gaat het best in een trendy én rustgevend interieur met natuurlijke kleuren. Dit jaar gaan we een stapje verder en zijn de materialen zelfs natuurlijk. Denk: riet, hout, katoen, bamboe… Voel je jezelf al tot rust komen?

Interieurtrends 2020

Insta-proof interieur

In 2020 mag je persoonlijkheid uit je interieur springen – en dat mag online gedeeld worden. Wil je opvallen tussen al die foto’s? Laat dan de kleurrijkste delen van je huis zien, dat werkt altijd. Belangrijke kanttekening hierbij: blijf trouw aan je eigen stijl. Authenticiteit wordt alleen maar belangrijker in de toekomst. In a world where you can be anything, be yourself!

Interieurtrends 2020

Interieurtrends: Binnen is buiten

Planten in huis zijn al langer een ding, net als dierenprints. In 2020 halen we de natuur en haar bewoners nogmaals naar binnen, maar dan in een andere vorm. Veren, (faux) dierenvellen, leer… zijn ook beestig, maar komen subtieler naar voren in je interieur. Bloemen en planten zien we niet enkel terug in vazen of potten, maar ook in prints!

Interieurtrends 2020

Interieurtrends 2020

Niet zeker dat je voldoende vierkante meters hebt om al de trends toe te passen? Haal dan inspiratie uit onze 7 tips om een klein appartement in te richten.