Kersttrends 2020 - Appartement.be

Kerstmis komt eraan! Ondanks de uitzonderlijke omstandigheden – of misschien wel dankzij – houdt niets je tegen om aan het decoreren te slaan. Of je het nu graag minimalistisch aanpakt of je liever groots uitpakt met versieren, de kersttrends van 2020 zijn op beide stijlen toe te passen.

Kersttrend: Glitter & gold

Goud in combinatie met glitter en glam is al lang geen uitzondering meer voor je kerstdecoratie. Ga over the top door dit thema in heel je huis door te trekken. Glitter in je boom, op je ramen en op het servies. Niet zo’n fan van over the top-kerstversiering? Ga dan voor een subtiele touch met enkele glinsterende kerstballen in je boom.

Kersttrend glitter goud

Kersttrend glitter goud

Strak goud-zwart

Wie graag goud ziet, maar dat niet per se wil combineren met bling bling zal blij worden van de strakke kersttrend. De minimalistische stijl draait dit jaar rond de combinatie goud-zwart. Hou je wel van strak, maar vind je dit wat kil? Voeg wat lichtjes toe voor instant gezelligheid!

Kersttrend zwart goud

Kersttrend: Persoonlijke touch

Dat de kerstboom al lang niet meer versierd wordt met enkel kerstballen is niets nieuw. Kerstmannetjes, zuurstokken en sleeën… Je kan het zo gek niet bedenken, of mensen hangen het in hun kerstboom. Tegenwoordig vind je zelfs kerstballen waar de link met Kerstmis wel heel ver te zoeken is. Van hotdogs tot donuts, van flesjes wijn tot een pak friet, van avocado’s tot eenhoorns. 2020 betekent de definitieve doorbraak van de go crazy-kerstboom. Zo kan je hem super persoonlijk versieren! Als de bliksem op zoek naar jouw lievelingsgerecht in decoratievorm dus.

Kersttrend persoonlijke touch

Authentieke Kerst

De tijdloze combinatie van rood, goud en groen doet het dit jaar opvallend goed. Ga de klassieke toer op en bak koekemannetjes voor in de boom en knutsel een unieke kerstkrans. Tijd is alvast geen excuus dit jaar! Verder kunnen sneeuwvlokken, hulst en rendiertjes niet ontbreken. Wie nog een stapje verder wilt gaan, voorziet daarbovenop nog een notenkraker, een peperkoekenhuisje en leuke sneeuwbollen! Cliché all the way!

Kersttrend authentiek

De kersttrends van 2021 vind je in dit artikel.

Veel plezier met decoreren! Zin in meer inspiratie? Neem een kijkje op ons Pinterest-bord!