De interieurtrends voor 2021 - Appartement.be

Ontdek hier de interieurtrends van 2021! Je woning een hele nieuwe look geven? Je home office eens opfrissen? Je appartement opnieuw inrichten? Laat je inspireren door de nieuwste trends op woongebied.

Grijs

Grijs staat in 2021 niet langer synoniem voor saai of somber, maar voor karaktervol en elegant. Je vindt grijs tegenwoordig in vele verschillende schakeringen: grijs-beige (ook wel: greige), grijs-groen en grijs in combinatie met de kleuren mauve of taupe. Grijs geeft wat meer pit en diepte dan wit als basiskleur, zeker als je de zogenaamde betonlook toepast. Dat is een verftechniek waarbij verschillende tinten grijs gecombineerd worden om zo de industriële look van beton na te bootsen. Door gebruik te maken van grijs met een warme ondertoon wordt het geheel niet kil.

Verder is deze interieurtrend van 2021 vlot te combineren met verschillende materialen. Grijs matcht goed met hout, maar ook met glas of stoffen zoals linnen, katoen of velours. Een greige vloer, een betonlook muur, grijze kasten in de keuken… Het zal waarschijnlijk moeiteloos samengaan met de look van je huidige interieur.

interieurtrends 2021

Ronde vormen

Dit wordt één van de grootste interieurtrends van het volgende jaar. Ronde vormen in je interieur maken van je woning een zachte en uitnodigende, maar ook stijlvolle plek. Rond hoef je niet té letterlijk te nemen: alles wat vloeit en geen hoeken heeft, past binnen deze trend.

Bij ronde vormen denk je snel aan accessoires: met een ronde vaas, een lampenkap of een cirkelvormig tapijt fris je je interieur inderdaad makkelijk op. Toch gaat deze trend verder dan dat. We zien dat ronde meubels opnieuw in trek zijn. Een ronde tafel of spiegel is een klassieker, maar tegenwoordig zijn er ook stoelen en zetels op de markt in een ronde vorm. Wil je echt all the way gaan? Kies dan een afgerond keukenblad voor je nieuwe keuken of plaatst ronde ramen.

Interieurtrends 2021

Statement piece

Wie graag een frisse look geeft aan z’n interieur, maar niet alles radicaal wil veranderen zal een statement piece met open armen ontvangen.

Je kan – letterlijk – groots uitpakken met een opvallend kunstwerk of een vleugelpiano, maar voor mensen met beperkte ruimte zijn er voldoende andere mogelijkheden! Voeg een opvallende kleur toe aan je deuren (of enkel de deurposten) of voorzie je bad of fornuis van een likje verf. Wees creatief met verlichting: een grote lamp in de gang of boven de eettafel trekt meteen de aandacht. Of wat dacht je van een gepersonaliseerd neon sign?

Tip: durf uitpakken, maar behoud je eigen stijl. Is die al excentriek? Laat je dan niet tegenhouden om all the way te gaan!  Heb je een eerder sobere stijl? Probeer dan alledaagse voorwerpen net dat tikkeltje specialer te maken. Een open haard kan tegenwoordig opgehangen (!) worden en een muurschildering is niet enkel meer weggelegd voor openbare gebouwen. Er zijn genoeg mogelijkheden voor een statement piece in een alledaags interieur!

Interieurtrend statement piece

Interieurtrends: Rotan, bamboe & steen

Natuurlijke materialen gebruiken en duurzaam wonen is al lang geen trend meer te noemen. Het heeft zich de voorbije jaren vertaald naar een volwaardige levensstijl. Die is nog volop in ontwikkeling: dat is te merken aan hoe de materialen (die vorig jaar hun intrede hebben gemaakt) dit jaar ingezet kunnen worden.

Rotan is bijvoorbeeld al een tijdje groot in de interieurwereld, maar dan voornamelijk als accessoire. Dit jaar is rotan niet enkel van de partij in manden of rondom een spiegel, maar in zetels, wiegen of kasten. Ook bamboe wordt in 2021 voor meer dan meubels gebruikt. Heb je al eens gedacht aan een bamboe vloer of deur?

Verder zien we het gebruik van steen vaker voor binnenruimtes terugkomen. Een stenen trap of stenen bank in je huis geeft meteen een moderne uitstraling. Ook een stenen muur (al dan niet overschilderd) zorgt voor een hedendaagse feel. Belangrijke kanttekening hierbij is dat niet elke steen even duurzaam is. Doe dus je research als je dit materiaal graag in je duurzaam interieur ziet terugkomen.

Interieurtrends 2021

Donkerblauw

Naast grijs wordt donkerblauw een trendkleur volgend jaar. Deze kleur is in opvallend veel tinten beschikbaar, dus iedereen zal iets passend kunnen vinden.

Donkerblauw is makkelijk te combineren (ook met grijs!). Zeker met lichtere kleuren, van wit tot poederroze tot pastelgroen, komt de kleur goed tot uiting. Wees niet bang om verschillende tinten blauw in dezelfde ruimte te gebruiken. Zolang er voldoende andere kleuren aanwezig zijn, zal het geheel niet overrompelen wegens het rustige karakter van de kleur blauw.

Door dit vredige karakter, houdt niets je tegen om bijvoorbeeld een hele muur donkerblauw te schilderen. Een slaapkamer krijgt zo instant een chique uitstraling. Bovendien is blauw een karaktervol alternatief voor zwart. Zo kan je kiezen voor donkerblauwe keukenkastjes of een donkerblauwe sofa, wat meer diepte geeft dan het klassieke zwart. Waag jij je aan deze interieurtrend?

Interieurtrend donkerblauw

De interieurtrends van het jaar 2022 vind je in dit artikel.

Graag nog meer inspiratie? Bekijk dan ons Pinterest-bord!