Interieurtrends 2022 - Appartement.be

Een heel nieuwe look voor je interieur om het nieuwe jaar fris in te zetten? Wij hebben de leukste interieurtrends voor jou op een rijtje gezet!

Interieurtrends: RETRO

De retro look komt helemaal terug in 2022. Maar dan net iets moderner. De kleur oranje die vroeger overvloedig gebruikt werd bij deze trend, vervangen we nu door ‘terra’. Dat is een zachtere tint oranje die je misschien sneller durft te gebruiken dan het fellere oranje van vroeger.

Deze look wordt gekenmerkt door vrolijke patronen, zetels en stoelen met bloemenprints en geometrisch behang.

Waar je vroeger schrootjes in de muur had, kiezen we nu vaker voor de latjes muur. Ook polkadots vinden hun weg terug naar onze woonkamer. Met de retro look zorg je voor een gezellige en warme ruimte.

Retro interieur

Interieurtrends: URBAN NINETIES

Heb jij ook behoefte aan nostalgie? Gebruik gerust deze trend als excuus om alle leuke interieurspullen uit the good old nineties weer boven te halen. Neonkleuren, grafische prints en opvallende accessoires. Het kan allemaal.

Het urban element voeg je toe door graffiti, beton, staal en grafische elementen zoals lichtbakken, letters en cijfers te gebruiken.

Urban Nineties Interior

Interieurtrends: DUURZAAM

Dat we vaker nadenken over wat we eten en dragen, is niets nieuws. Maar ook in ons interieur gaan we steeds meer voor duurzaam. Ga je voor een duurzame look? Kijk dan goed naar de materialen die je gaat gebruiken. Enkele goede voorbeelden voor materialen zijn mycellium leer, materiaal gemaakt van PET-flessen, vilt, bamboe en rotan.

Gebruik je graag hout? Dan is mangohout een goede optie voor jou. Mangohout is namelijk een bijproduct van de fruitteelt.

Waar je misschien niet meteen bij stilstaat, is dat verf ook erg vervuilend is en gevaarlijke stoffen kan bevatten. Gelukkig zijn er intussen merken die duurzame(re) verf aanbieden.

Enkele voorbeelden:

Waar moet je verder nog aan denken bij het uitkiezen van meubels?

  • Kies voor kwaliteit.
  • Kan je je oude meubels aanpassen/ schilderen/… zodat het item weer zo goed als nieuw is? Hier bespaar je ook weer wat geld mee. Mooi meegenomen.
  • Koop niet impulsief, maar denk er even over na (past het item wel goed bij jouw stijl?).

 

 Sustainable Interior

Interieurtrends: SMART FURNITURE

De voorbije jaren zijn we meer en meer thuis om te werken, maar ook om te ontspannen. Ook onze meubels passen zich aan aan ons veranderde leven en sommige van hen vallen onder de naam ‘smart furniture’. Maar wat betekent dat nu precies?

Smart furniture kan je meestal herkennen aan een ingebouwde technologische functie. Denk bijvoorbeeld aan USB-laadpoorten, luidsprekers en aanraakschermen.

Anno 2022 moeten de items natuurlijk ook stijlvol zijn. Gelukkig houdt men hier nu rekening mee tijdens het ontwerpen van smart furniture (of toch meestal).

Smart Home

Interieurtrends: RONDE EN ORGANISCHE VORMEN

Hield jij in 2021 ook zo van de organische vormen die je zowat in elke interieurwinkel wel tegenkwam? Deze trend zet zich (gelukkig) verder in 2022. Sommigen houden van deze trend omdat het je ruimte iets rustigs en vertrouwd geeft, wat we in deze lastigere tijden zeker wel kunnen gebruiken. Anderen vinden het gewoon mooi en dat is zeker ook reden genoeg om de trend in huis te halen!

Zin in meer inspiratie? Bekijk de laatste trends op woongebied.