Pantone kleur van 2022: Very Peri

Banner Appartement - Pantone kleur van 2022 - Very Peri

Ieder jaar kiest Pantone, het bedrijf dat een universele kleurentaal biedt, dé kleur van het jaar uit. De Pantone kleur van 2022 is ‘Very Peri’.

Pantone kleur van 2022: Very Peri

De Pantone kleur van 2022 is Very Peri. Volgens Leatrice Eiseman, kleurenspecialist, brengt de kleur ons een nieuw perspectief en een nieuwe visie van de vertrouwde en zeer geliefde kleur blauw. Het bevat de kwaliteiten van de blauwe tinten, maar heeft tegelijk een violet rode ondertoon. De kleur geeft een vrolijke attitude en een dynamische aanwezigheid weer die creativiteit en verbeelding aanmoedigen.

De Pantone kleur van 2022 “Very Peri is een symbool van de globale tijdgeest van dit moment en de overgang die de wereld doormaakt. Very Peri toont de samenvloeiing van het moderne leven en hoe kleurentrends in de digitale wereld zich manifesteren in de fysieke wereld en omgekeerd.

  • Jaar: 2022
  • Kleurnaam: Very Peri
  • Kleurcode: 17-3938

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PANTONE (@pantone)

Very Peri en je interieur

De Pantone kleur van 2022 “Very Peri” is een subtiele en niet-overheersende kleur. Doordat de kleur zo gebalanceerd is, is ze eenvoudig te combineren in je interieur:

  • Schilder een accent muur in een kamer met Pantone Very Peri. Zo maak je een ​​subtiel maar toch opvallend statement. Deze kleur is rustgevend én verfrissend tegelijk.
  • Ga voor een meubilair stuk in Pantone Very Peri zoals een bank, fauteuil of bijzettafel. Dit voegt een vleugje kleur toe aan de kamer zonder te overheersen. Combineer het met neutrale tinten zoals grijs, wit of beige voor een gebalanceerde uitstraling.
  • Combineer Pantone Very Peri met levendige groene planten en bloemen om een ​​mooi contrast te creëren.

Very Peri en mode

In de mode zal je Very Peri vaak zien terugkomen. De kleur combineren doe je zo:

  • Experimenteer met kleurblokken door Pantone Very Peri te combineren met complementaire kleuren zoals wit, grijs, lichtroze of zachtgeel. Combineer bijvoorbeeld een broek in Very Peri met een witte top en grijze accessoires voor een verfijnde look.
  • Kies voor kledingstukken met prints of patronen waarin Pantone Very Peri is verwerkt. Dit varieert van bloemenprints tot strepen of abstracte ontwerpen, waardoor je outfit een speelse en eigentijdse uitstraling krijgt.

 

Banner Appartement - Pantone kleur van 2022 - Very Peri - sfeerfoto

Benieuwd naar de trendkleur van het voorgaande jaar? Lees dan Pantone kleur van 2021: Ultimate gray + illuminating yellow