Pantone kleur van 2021: Ultimate gray + illuminating yellow

Banner Appartement - Pantone kleur van 2021 - Ultimate gray + illuminating yellow

Pantone, het bedrijf dat kleurcoderingen publiceert, roept elk jaar de ‘kleur van het jaar’ uit. Dit jaar kozen ze er zelfs twee: Ultimate Gray en Illuminating Yellow zijn officieel dé kleuren voor 2021. Op het eerste zicht twee uitersten, maar daar heeft Pantone een goede reden voor.

Pantone kleur van 2021: Ultimate Gray en Illuminating Yellow

De pantone kleur van 2021 is niet één kleur, het zijn twee kleuren. Het is niet het eerste jaar dat Pantone voor een duo koos – die eer gaat naar 2016 met de kleuren zachtblauw (“Serenity”) in combinatie met babyroze (“Rose Quartz”). Dat was in het teken van gendergelijkheid.

De Pantone kleur van 2021 heeft te maken met de actualiteit. Pantone wil in het licht van de coronacrisis zorgen voor hoop, maar ook stabiliteit. Ze omschrijven de kleurencombinatie als “praktisch en rotsvast, maar tegelijkertijd opwarmend en optimistisch (…) een kleurencombinatie die ons veerkracht en hoop geeft”.

De pantone kleur van 2021 “Ultimate Gray” staat voor betrouwbaarheid, stabiliteit en veerkracht. Het symboliseert praktische en duurzame kracht, vergelijkbaar met de natuurlijke elementen van steen en graniet. Pantone kiest Ultimate Gray vanwege zijn vermogen om een gevoel van stabiliteit en vastberadenheid uit te drukken, vooral in tijden van onzekerheid en verandering.

De pantone kleur van 2021 “Illuminating Yellow” vertegenwoordigt vreugde, positiviteit en optimisme. Het is een levendige en energieke kleur die doet denken aan de warmte van de zonnestralen. Pantone kiest Illuminating Yellow vanwege zijn vermogen om een gevoel van hoop, vitaliteit en optimisme uit te stralen, wat zo belangrijk was tijdens een periode van wereldwijde uitdagingen.

Samen symboliseren Ultimate Gray en Illuminating Yellow het idee van krachtige veerkracht en hoopvol optimisme. De combinatie van deze twee kleuren moedigt aan tot veerkracht, optimisme en het vinden van creatieve oplossingen te midden van moeilijke omstandigheden. Het dient als een herinnering aan de kracht die voortkomt uit het samenbrengen van tegenstellingen en het vinden van balans.

  • Jaar: 2021
  • Kleurnaam: Ultimate Gray en Illuminating Yellow
  • Kleurcode: 17-5104 en 13-0647

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PANTONE (@pantone)


Ultimate Gray & Illuminating Yellow en je interieur

Elk jaar halen zowel de mode- als de interieurwereld inspiratie uit deze keuze van Pantone. Dat betekent dat we in 2021 veel sobere én fleurige kleding gaat terugzien in de winkelrekken. Ook in ons interieur komen de trendkleuren voor. Zo is grijs een niet te missen trend voor jouw woning.

  • Schilder een muur in Ultimate Gray en voeg accenten van Illuminating Yellow toe met kunstwerken, kussens of decoratieve items. Dit zorgt voor een gebalanceerde en visueel interessante achtergrond in de kamer.
  • Kies meubelstukken in Ultimate Gray, zoals een bank, fauteuil of salontafel, en voeg accenten van Illuminating Yellow toe met kussens, throws of decoratieve accessoires. Dit creëert een subtiel kleurcontrast en voegt een vleugje levendigheid toe aan de ruimte.
  • Gebruik textiel zoals gordijnen, tapijten of beddengoed in Ultimate Gray en voeg accenten van Illuminating Yellow toe met kussens, dekens of decoratieve kussens. Dit zorgt voor een gezellige en uitnodigende sfeer in de kamer.
  • Voeg decoratieve accenten toe in zowel Ultimate Gray als Illuminating Yellow, zoals vazen, lampen, kaarsen of kunstwerken. Dit zorgt voor een speelse en levendige uitstraling in de ruimte.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PANTONE (@pantone)


Banner Appartement - Pantone kleur van 2021 - Ultimate gray + illuminating yellow - sfeerfoto

Geïnspireerd geraakt, maar weet je niet hoe je de Pantone kleur van 2021 Ultimate Gray en Pantone kleur van 2021 Illuminating Yellow aan je interieur kan toevoegen? Neem dan een kijkje op ons Pinterest-bord!