De trendkleur van 2021 door Pantone

Kleur van het jaar 2021 - Pantone - Appartement.be

Pantone, het bedrijf dat kleurcoderingen publiceert, roept elk jaar de ‘kleur van het jaar’ uit. Dit jaar kozen ze er zelfs twee: Ultimate Gray en Illuminating Yellow zijn officieel dé kleuren voor 2021. Op het eerste zicht twee uitersten, maar daar heeft Pantone een goede reden voor.

Het is niet het eerste jaar dat Pantone voor een duo koos – die eer gaat naar 2016 met de kleuren zachtblauw (“Serenity”) in combinatie met babyroze (“Rose Quartz”). Dat was in het teken van gendergelijkheid.

Ook nu heeft de keuze met de actualiteit te maken. Pantone wil in het licht van de coronacrisis zorgen voor hoop, maar ook stabiliteit. Ze omschrijven de kleurencombinatie als “praktisch en rotsvast, maar tegelijkertijd opwarmend en optimistisch (…) een kleurencombinatie die ons veerkracht en hoop geeft”. Het rustige grijs (kleurcode 17-5104) samen met het levendige geel (kleurcode 13-0647) zorgt volgens hen voor dat sentiment.

De trendkleur toegepast

trendkleur

Elk jaar halen zowel de mode- als de interieurwereld inspiratie uit deze keuze van Pantone. Dat betekent dat we in 2021 veel sobere én fleurige kleding gaat terugzien in de winkelrekken. Ook in ons interieur komen de trendkleuren voor. Zo is grijs een niet te missen trend voor jouw woning.

Geïnspireerd geraakt, maar weet je niet hoe je Ultimate Gray en Illuminating Yellow aan je interieur kan toevoegen? Neem dan een kijkje op ons Pinterest-bord!