Kersttrends 2021 - Appartement.be

Christmas time is coming! Het staat vast dat we dit jaar Kerstmis net dat tikkeltje extra mogen vieren. Denk aan kerstbomen vol decoratie, lange tafels versierd voor de hele familie en heel wat meer pakjes onder de boom voor je geliefden. Wij kunnen alvast niet wachten! Daarom hebben we dé kersttrends op een rijtje gezet.

Kersttrends: Funky Christmas

Dit jaar zal je in kerstetalages de gekste vormen in de kerstbomen zien hangen. Enkel ronde kerstballen in de boom hoeft al lang niet meer. Wat denk je van cowboy boots of een glaasje champagne in de boom? In de vorm van een hanger uiteraard.

Heb je geen idee waar je dit soort kerstversiering kan vinden? Hier zijn enkele winkels (die ook een webshop hebben) waar je zeker wat moois zal tegenkomen:

Kersttrends: Classic Christmas

Geen fan van gekke vormen in je kerstboom? Geen probleem, de klassieke kerstversiering blijft nog steeds in. Rode strikjes en glimmende kerstballen blijven een vaste waarde voor velen en dat begrijpen we maar al te goed!

Kersttrend persoonlijke touch

 

Kersttrends: Back to Nature

Je tafel decoreren met landelijke elementen (denk aan droogbloemen, kersttakken, …) zal ongetwijfeld voor een magisch resultaat zorgen.

Elementen zoals touw, mos en aardewerk – waar je misschien niet meteen aan denkt – zorgen voor dat landelijke en rustige gevoel. Deze trend staat dan ook voor rust en tijd voor jezelf.

In je kerstboom kan je decoratieve diertjes hangen om de trend door te trekken.

 

Kersttrends: Poederzacht

Wat je waarschijnlijk vaak in winkels zal tegenkomen zijn zachte tinten zoals ‘nude’ en ‘poederroze’. Met hier en daar een vleugje lila is de look compleet!

De vele verschillende zachte tinten samen vormen een mooi geheel. Je hoeft dus niet bij één tint te blijven. Mix & match is hier zeker van toepassing.

 

Kersttrends: Magical Garden

De trend die wat aansluit bij ‘Back to Nature’ is de ‘Magical Garden’ trend. Is de natuurlijke trend niet glamoureus genoeg voor jou? Dan zal deze trend waarschijnlijk meer jouw ding zijn.

Om het magische aspect te creëren voeg je heel wat glitter en feeërieke elementen toe zoals kabouters, sterren, elfen … Het resultaat? Een echt sprookjesbos in je woon- en eetkamer!

Kersttrend persoonlijke touch

 

Kersttrends: Industrieel

In heel wat woonkamers kwam je deze look al tegen de voorbije jaren. Het thema ‘industrieel’ is dan ook niet splinternieuw, maar zeker een leuke optie voor zij die niet van veel glitter en versiering houden.

Hoe ziet deze look er precies uit? Denk aan de combinatie van de kleuren zwart, wit en grijs, minder tierlantijntjes en glitter, maar wel nog de warmte van Kerst door gezellige kerstverlichting.

Enkele decoratietips:

  • Hou je versiering minimalistisch.
  • Creëer een robuuste look door hout, beton en baksteen te gebruiken.
  • Ook je kerstboom mag er helemaal anders uitzien. Wat dacht je van een houten versie? Deze kan ook nog eens jaren mee!
Kersttrends

Veel plezier met decoreren! Zin in meer inspiratie? Bekijk hier de laatste trends op woongebied.