Pantone kleur van 2020: Classic Blue

Banner Appartement - Pantone kleur van 2020 - Classic Blue

 We verkennen de Pantone kleur van 2020: Classic Blue. Wat is de symboliek van deze blauwe tint en hoe het een bron van rust en stabiliteit werd te midden van een wereld van verandering.

Pantone kleur van 2020: Classic Blue

De Pantone kleur van 2020 is Classic Blue. Pantone kiest deze kleur vanwege zijn tijdloze en rustgevende kwaliteiten, die een gevoel van kalmte, vertrouwen en verbinding bevorderen. Het werd beschouwd als een geruststellende en stabiele keuze te midden van een tijd van grote veranderingen en onzekerheid. Classic Blue werd gezien als een kleur die rust en vertrouwen uitstraalt, en die mensen uitnodigt om te reflecteren en zich te concentreren op een gevoel van vrede en sereniteit.

  • Jaar: 2020
  • Kleurnaam: Classic Blue
  • Kleurcode: 19-4052

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PANTONE (@pantone)

Classic Blue en je interieur

De Pantone kleur van 2020 “Classic Blue” is tijdloos, veelzijdig en geeft je een rustgevend effect. Gebruik de Classic Blue kleur en creëer een visuele diepte in de ruimte. Daarnaast straalt Classic Blue een gevoel van elegantie en stijl uit.

  • Schilder een muur in een kamer met Classic Blue om een statement te maken en een gevoel van rust te creëren. Deze kleur kan een diepte toevoegen aan de ruimte en fungeren als een prachtig achtergrondaccent voor meubels en decoratieve stukken.
  • Voeg decoratieve accessoires toe in Classic Blue, zoals kussens, gordijnen, tapijten of vazen. Deze kleine accenten kunnen een vleugje kleur toevoegen aan een kamer en de algehele esthetiek verbeteren.
  • Hang kunstwerken op met accenten van Classic Blue om de kleur op een subtiele manier in de ruimte te brengen. Dit kunnen schilderijen, prints of fotografie zijn die de rustgevende kwaliteiten van deze tint blauw benadrukken.
  • Gebruik textiel zoals beddengoed, gordijnen en tapijten in Classic Blue om de kleur op een meer ingetogen manier in de kamer te introduceren. Dit kan helpen om een gevoel van evenwicht en harmonie in de ruimte te creëren.

 

Banner Appartement - Pantone kleur van 2020 - Classic Blue - sfeerfoto

Benieuwd naar de voorgaande Pantone trendkleur? Lees het in ons artikel Pantone kleur van 2019: Living Coral

 

Wil je dit artikel als bron vermelden? Gebruik dan:

Stiasteny, L. (2020, 1 januari). Pantone kleur van 2020: Classic Blue. Appartement.be. Geraadpleegd op (datum XX/XX/202X), van https://www.appartement.be/pantone-kleur-van-2020-classic-blue/