Efficiënt verhuizen: tips & tricks

Effieciënt verhuizen - tips & tricks - Appartement.be

Wat moet je als eerste inpakken? Hoe moet je inpakken en welke spullen steek je bij elkaar? Tal van vragen waar je nooit eerder aan dacht tot je verhuisdag plots erg dicht in de buurt komt. Wij hebben de beste inpaktips voor jou op een rijtje gezet zodat jouw verhuis vlot verloopt!

Efficiënt verhuizen: Wanneer begin je met inpakken?

Eerst en vooral, wanneer begin je met inpakken? Twee à drie weken voor je verhuis start je best al met de spullen in te pakken die je de komende weken niet meer nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan boeken, een deel van je kledij, servies dat je nooit gebruikt maar toch niet kan wegdoen…

Reken genoeg tijd in om je spullen in te pakken zodat je niet met een te krappe deadline te maken krijgt.

Wat zeker van pas komt, is een lijstje waarop je aanduidt welke spullen je reeds hebt ingepakt en welke nog ingepakt moeten worden. Begin niet zomaar in te pakken zonder een duidelijk overzicht te houden. Dat leidt gegarandeerd tot chaos.

Verhuizen tips

Efficiënt verhuizen met handige verhuisapps

Maak je niet graag lijstjes maar verkies je een app of een handige website? Dan zijn er zeker ook opties voor jou. Enkele handige apps en websites:

  • slimverhuizen.be doet het werk al voor een groot deel voor je. Vul de vragenlijst in en ontvang via e-mail een gepersonaliseerde checklist. Je krijgt ook een tijdlijn te zien met wanneer je best wat kan doen. Maar dat is nog niet alles. Daarnaast ontvang je ook nog een lijst met leveranciers die je op de hoogte moet houden, kortingen op werken in je nieuwe of oude woning en nog veel meer. Erg handig!
  • Met Floor Plan Creator teken je een kamer op schaal en plaats je virtueel meubels. Zo zie je of dat ene tafeltje eigenlijk wel echt naast je zetel past (voor iOS en Android).
  • MagicPlan maakt een virtueel plan van je woning. Wandel door je nieuwe woning en neem foto’s van iedere ruimte. Vervolgens analyseert MagicPlan jouw foto’s en berekent het de afmetingen. Nadien heb jij een volledig vloerplan met de juiste afmetingen. Met deze handige app kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan bij het verhuizen (enkel voor iOS).

Grote schoonmaak

Ben je die grote schoonmaak al lang aan het uitstellen? Het moment is aangebroken! Voor je verhuist, begin je best met een grote schoonmaak zodat iedere kast georganiseerd is. Zo pak je gemakkelijker alle verhuisdozen in en moet je minder spullen verhuizen. Er zijn alleen maar voordelen aan verbonden!

Heb je spullen die je niet meer draagt of nodig hebt maar die wel wat waard zijn? Overweeg dan om ze op Vinted of op Tweedehands te verkopen. Zo kan je ook nog een centje bijverdienen!

De eerst dagen in je nieuwe huis horen een aangename tijd te zijn. Maar als je dozen nog onuitgepakt verspreid in de living staan, is de kans groot dat je je tandenborstel en oplader niet meteen terugvindt. Pak daarom op voorhand een doos in met alle essentiële spullen zoals opladers, pyjama, ondergoed, … zodat je meteen al het noodzakelijke hebt voor je eerste dag(en) in je nieuwe woning.

Efficiënt verhuizen door te labelen

Voorzie labels of schrijf met een alcohol marker op iedere doos duidelijk wat erin zit en of het breekbaar is. Om nog efficiënter te werk te gaan gebruik je voor iedere kamer een andere kleur sticker. Bij het uitladen is het op die manier duidelijk welke doos naar waar moet.

Verhuislabels

Efficiënt verhuizen: Wat met al je kleding?

Een dressing vol kleren die je moet verhuizen? Je hoeft niet meer al je kledij van de kledinghanger te halen, op te plooien en in een doos te stoppen. Tegenwoordig heb je ‘kledingdozen’ waarin je je kledij met hanger erbij kan ophangen. Bij het uitladen hang je alles gewoon weer rechtstreeks in je kast. Handig, toch?

Handige garderobedozen vind je onder andere op de website van verhuisdozenstore.nl.

Originele verpakking van apparaten

Originele dozen van je TV, laptop, … komen nu goed van pas. Pak je kostbare spullen (wanneer mogelijk) in de originele verpakking in zodat ze goed beschermd blijven tijdens het transport. Heb je deze dozen niet meer? Geen probleem, een handdoek of deken rond je apparaten wikkelen is zeker ook een optie.

Nog enkele laatste tips:

  • Verdeel het gewicht van je spullen over verschillende dozen. Zijn er dozen die niet volledig gevuld zijn? Vul deze dan met handdoeken, dekens, inpakpapier, … om te voorkomen dat de inhoud van je doos verschuift.
  • Heb je heel wat juwelen? Steek deze niet allemaal in één doos maar berg ieder juweel op in een apart juwelenzakje. Niet voldoende juwelenzakjes? Gebruik dan ziplock zakjes. Zo hoef je nadien niet je kettingen uit de knoop te halen.
  • Niet zo handig met kabels? Neem vóór het verhuizen een foto van je kabels (aan je TV, computer, …) zodat je achteraf de kabels makkelijk op de juiste plaats weer kan insteken.
  • Folie rond je kasten houdt je schuiven gesloten én zorgt ervoor dat je kasten minder beschadigd worden.
  • Zorg ervoor dat je de ruimtes in je nieuwe woning reeds hebt opgemeten. Ook afmetingen van je oude woning zijn belangrijk. Je moet namelijk weten welke meubels uit elkaar gehaald moeten worden en welke misschien volledig door de deur- of raamopening passen.
  • Vrienden en familie die je komen helpen zijn meer dan welkom. Vergeet hen ‘s avonds niet te trakteren op eten en drinken om hen te bedanken voor hun harde werk. Samen verhuizen maakt de dag heel wat leuker en doet de tijd voorbij vliegen.

Met deze tips hopen we je dat jouw verhuis vlot verloopt en dat er geen stress bij komt kijken! Vergeet ook niet om deze praktische zaken in orde te brengen eens je verhuisd bent.

Efficiënt verhuizen