Ik wil mijn appartement verkopen. Wat zijn de mogelijkheden?

Sleutels appartement

Je wilt je appartement verkopen en je weet niet meteen hoe je alles aan moet pakken? Logisch, want een appartement verkopen doe je niet elke dag. Wil je graag de volledige controle over de verkoop of geef je het werk liever uit handen? Ben je ervan overtuigd dat er veel belangstelling is voor je woning? Afhankelijk van jouw noden en verwachtingen, zijn er verschillende opties. We lijsten de mogelijkheden voor je op:

Appartement verkopen: Doe-het-zelf

Je kunt ervoor kiezen om alles zelf te regelen, van de waardebepaling tot de overhandiging van de sleutel aan de nieuwe eigenaars. Groot voordeel? Je hebt het hele proces volledig zelf in de hand en je hoeft er niemand voor te betalen. Nadeel? Zelf een woning verkopen vraagt heel wat werk en moeite: foto’s nemen, advertenties maken, zorgen voor de nodige documenten… Je moet er dus tijd en zin voor hebben. Wij goten alles in een handig stappenplan.

Appartement verkopen via een vastgoedmakelaar

appartement verkopen

Wil je je woning verkopen zonder zorgen? Dan doe je beter een beroep op een vastgoedmakelaar zoals Heylen Vastgoed, Era of Walls. Zo’n makelaar kan letterlijk al het werk uit handen nemen. Denk maar aan het bepalen van een goede vraagprijs, een verkoopstrategie bedenken, bezichtigingen organiseren… Allemaal dingen die niet evident zijn om zelf te regelen als je fulltime werkt. Je kunt er ook voor kiezen om een makelaar niet voor het volledige proces in te schakelen, maar enkel voor één of meerdere onderdelen van de verkoop.

Appartement verkopen via een notaris

Via een notaris kan je een openbare verkoop organiseren. Deze methode wordt vooral gebruikt als de verkopers vermoeden dat er een ruim publiek geïnteresseerd is in de woning. Er wordt dan een zitdag georganiseerd waarbij geïnteresseerden tegen elkaar opbieden op een openbare plaats. De verkoop kan daardoor in een stroomversnelling raken, want je kunt meteen de akte ondertekenen als je tevreden bent met het bod van de potentiële koper.

Je appartement of woning verkopen als er nog een huurder aanwezig is? Dat kan!