Pantone kleur van 2024: Peach Fuzz

Banner Appartement - Pantone kleur van 2024 - Peach Fuzz

Pantone benoemt sinds 2020 elk jaar een kleur van het jaar. De Pantone kleur van 2024 is Peach Fuzz. Met zijn zachte en uitnodigende nuances brengt deze tint je een gevoel van warmte en verfijning.

Pantone kleur van 2024: Peach Fuzz

De Pantone kleur van 2024 is Peach Fuzz. Pantone kiest deze kleur vanwege de warmte en gezelligheid die ze uitdrukt. De tint doet ons verlangen naar samen zijn met anderen. De subtiele kleur ‘ademt’ tederheid en zorgzaamheid.

Peach Fuzz is een warme en zachte tint die je doet denken aan de eerste blos van een perzik bij zonsopgang. Het heeft een subtiel oranje-roze ondertoon die een gevoel van zachtheid en verfijning uitstraalt. Deze kleur roept een gevoel van warmte op en heeft tegelijkertijd een verfrissende en uitnodigende uitstraling.

Peach Fuzz is delicaat en toch levendig, waardoor het een veelzijdige keuze is die zowel rustgevend als inspirerend kan zijn.

  • Jaar: 2024
  • Kleurnaam: Peach Fuzz
  • Kleurcode: 13-1023

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PANTONE (@pantone)

 

Peach Fuzz en je interieur

De Pantone kleur van 2024 “Peach Fuzz” is een zachte kleur en creëert een uitnodigende sfeer. Dankzij de aangename tint is de kleur Peach Fuzz heel veelzijdig:

  • Schilder een accentmuur in de Peach Fuzz kleur om een subtiele, maar toch opvallende focus te creëren.
  • Kies een meubel in de Peach Fuzz kleur en je ruimte oogt meteen gezelliger.
  • Ga voor gordijnen, tapijten, dekens en kussens met Peach Fuzz accenten. Dit voegt warmte toe aan je ruimte.
  • Zet decoratieve artikels zoals vazen, lampenkappen en accessoires in de kleur Peach Fuzz. Zo voeg je verfijning toe aan je ruimte.
  • Combineer Peach Fuzz met neutrale kleuren zoals wit, beige en crème. Dat geeft je ruimte een rustgevende sfeer.

 

Banner Appartement - Pantone kleur van 2024 - Peach Fuzz - sfeerfoto zithoek

Peach Fuzz en mode

Kies voor kledingstukken zoals truien, blouses, jurken of jassen in Pantone kleur van 2024 “Peach Fuzz”. Deze items kunnen zijn statement pieces en voegen een vleugje zachtheid en verfijning toe aan je outfit.

Net zoals in je interieur combineer Peach Fuzz naar hartenlust met neutrale kleuren zoals wit, beige, grijs of denim. Experimenteer met verschillende texturen en stoffen om diepte en interesse toe te voegen aan je outfit.

Banner Appartement - Pantone kleur van 2024 - Peach Fuzz - sfeerfoto bed

Benieuwd naar de voorgaande Pantone trendkleur? Lees het in ons artikel Pantone kleur van 2023: Viva Magenta

 

Wil je dit artikel als bron vermelden? Gebruik dan:

Stiasteny, L. (2024, 1 januari). Pantone kleur van 2024: Peach Fuzz. Appartement.be. Geraadpleegd op (datum XX/XX/202X), van https://www.appartement.be/pantone-kleur-van-2024-peach-fuzz/