Geniet van de eerste lentedagen in jouw appartement

De lente is officieel in het land! Geniet nu al van die warme lentedagen in jouw appartement. We kunnen af en toe al eens zonder jas naar buiten gaan én de vogels horen fluiten. Geweldig toch!

Natuurlijk hebben we niet altijd evenveel geluk met ons Belgische klimaat, maar daar laten we ons hoofd niet voor hangen. In tegendeel: met onze DIY-tips en -tricks geniet jij al met volle teugen van de lente en ben je helemaal klaargestoomd voor de oh-zo-geweldige zomer die er zit aan te komen.

Lentedagen: And then there was light

De dagen worden weer langer en dat betekent vooral: meer zon! Meer licht! En zo komen we bij onze eerste tip: profiteer hiervan!

Laat je gordijnen open en word gewekt door die heerlijk warme zonnestralen op je gezicht. Niets zo zalig als een natuurlijke wekker. De lente brengt adembenemende kleuren met zich mee, laat ze bij je binnen schijnen en het fleurt je dag meteen op. Beleef de lente met deze warmte doorheen je hele appartement en sta op met een goed gevoel. Zelfs al is het ‘s morgens nog wat koud, daar voel je binnen toch lekker niets van.

How to bring outside in? Knutselen!

Lentedagen

Je voelt je opgewekt en zit boordevol energie? Je hebt net een lenteschoonmaak achter de rug? Je bent al helemaal in de lentestemming maar het is nog net te koud om naar buiten te gaan? Geen probleem. De tricks om nu al te genieten van die eerste lentedagen starten heel eenvoudig in jouw woonkamer. Let’s make your apartment even prettier!

Origami-decoratie

Voor deze originele lentecreaties heb je gegarandeerd alles al in huis. Enkele blaadjes papier en een schaar, right?

Kies het figuur dat jou het meeste aanspreekt. Of het nu vlinders, katjes, hartjes of vogels zijn, alles kan en alles mag! Maak er een vijf- of tiental. Ben je echt gemotiveerd? Ga voor 50! Het zal een geweldig resultaat geven, maar vooral: have fun, zet een leuk muziekje op en zing luidkeels mee! Zit je inspiratie niet meteen mee? Kies en volg hier de stappen voor jouw figuur.

Genoeg gevouwen? Kies een leuke plek voor je nieuwe muurdecoratie en plak je vouwsels in een dynamische beweging. Liever een slinger  aan het plafond? Kan perfect! Laat je creativiteit de vrije loop.

Beginnen naast de lentekriebels ook de paaskriebels stilaan op te borrelen? Perfect, niets zo fijn als lenteknutselen in thema. Laat je paaseitjes dit jaar nog beter smaken met leuke DIY-eierdopjes! Wedden dat je familie verrast zal zijn op de zondagse paasbrunch? Het leuke aan paasdecoratie is dat je nooit genoeg kleurtjes kunt gebruiken. De ideale activiteit met kids!

Heb je de smaak te pakken? Super! We blijven gewoon door vouwen. So, what’s next? Bloemen zijn altijd leuk, maar ze verwelken zo snel. De oplossing? Bloemen uit papier! Lentebloemen zijn dé crafts van het voorjaar. Kies een kleur, het aantal en de grootte. Plaats ze in een leuke vaas en klaar! Het is eenvoudig, ziet er goed uit en blijft een eeuwigheid als nieuw. Ideaal voor de drukke moeder die van bloemen houdt. Wil je helemaal mee zijn met de trendkleur van 2022? Ontdek ze hier!

Macramé plantenhanger

Toch liever een echt plantje? Met al dat zonlicht van de eerste lentedagen is er voor planten geen betere plaats dan voor het raam. Maak het jezelf gemakkelijk met een zelfgemaakte macramé plantenhanger. Het enige wat je nodig hebt is jouw favoriete bokaal, een plantje, wat touw en een schaar.

Knip vier stukken touw van dezelfde lengte. Leg ze evenwijdig naast elkaar, vouw ze in twee en leg er een knoop in zodat je een kleine lus krijgt (deze kan je dan aan het plafond, aan een haak aan de muur of aan een klink hangen). Neem van de acht stukken touw die naar beneden hangen telkens twee touwen en maak vier knopen op dezelfde afstand van de bovenkant. Neem nu van twee gebonden touwen telkens een touw en knoop deze bij elkaar. Zo creëer je een soort ruit. Doe dit vier keer op dezelfde hoogte. Kijk of je pot er goed inpast, bind de touwen onderaan in een grote knoop samen, et voilà!

Lentedagen: Nail-string art

Ben je handig en heb je zin om het grootser aan te pakken? Ga op pad voor spijkers, een bol leuke gekleurde wol en – als je geen plaats meer hebt aan de muur – een houten plank. Schets op de muur of op de plank in drukletters jouw favoriete woord of een zonnige quote, hamer er om de vijf centimeter een nageltje in en laat je volledig gaan met die bol wol. Geen patroon om te volgen, geen wiskundige berekening, just go with your creative feeling!

Enkele weekends volgeboekt met het leuke knutselwerk, een nieuw fris en fleurig appartement en een grondige lenteschoonmaak. Gooi meteen wat oude meubels buiten en decoreer je appartement opnieuw naar de nieuwste trends van 2022. Zo, jouw lente is weer uitstekend gestart!