Maak je appartement herfstproof in 5 stappen

De straten kleuren geel en oranje en ‘s avonds grijp je steeds vroeger naar je warme deken: je voelt het goed, de herfst is in het land! Dompel je helemaal onder in het nieuwe seizoen door je woning volledig herfstproof te maken. De must-haves voor een gezellige sfeer: maak het gezellig, be prepared voor regendagen en laat je interieur blenden met de natuur.

1. Herfst staat voor gezelligheid

herfst

Face it: de zomer is voorbij. Maar niet getreurd, want elk seizoen heeft zijn voordelen. Nu de temperaturen zakken, is het tijd om de terrasstoelen op te bergen en de kaarsen terug boven te halen. Niets gezelliger dan een huis vol kaarsjes, toch? Ze brengen niet alleen sfeer, ze geven ook wat warmte. Zorg voor een variatie aan vormen, kleuren en groottes. Kille herfstdag? Maak van de gelegenheid gebruik om zélf kaarsen te maken. Laat je creativiteit de vrije loop. Wedden dat je het plots niet meer zo erg vindt om binnen te zitten?

2. Be prepared voor regendagen: maak een leeshoek

Laat je humeur niet verpesten door een druilerige herfstdag. Geen beter weer om binnen te zitten en dat boek te lezen dat al zo lang op je ligt te wachten. Voorzie een gezellige leeshoek in je woning. De toolkit voor zo’n knus leeshoekje? Een comfortabele zetel, een warm dekentje, een goede leeslamp, wat gezellige decoratie en bijzettafeltje voor je warme kop thee, koffie of chocolademelk.

3. Vier Halloween

halloween

Halloween, hét feest van de herfst. En zeg nu zelf: een gelegenheid om je appartement in thema te versieren kan je toch niet laten liggen? Om helemaal into Halloween te zijn hoef je geen enge maskers aan de muur te hangen, verwoed pompoenen beginnen uit te hollen of commerciële rommel in huis te halen. Op Pinterest vind je honderden creatieve ideeën voor originele en stijlvolle versiering. Kids over de vloer? Geen fijnere activiteit dan samen Halloween-knutselen.

4. Geniet van herfstige aroma’s

herfst

Bij elk seizoen horen geuren en smaken. Winkel naar het seizoen en haal herfstige aroma’s in huis. De geur van een verse pot pompoensoep of een versgebakken carrot cake brengt je meteen in een gezellige herfstsfeer. Een warm kopje chocomelk of appel-kaneel- of kamillethee maakt kille avonden meteen wat warmer. Wedden dat je er goedgezind van wordt?

5. Breng de herfst in huis

Met accessoires in echte herfstkleuren zoals oranje, rood, bordeaux en bruin, breng je de herfstsfeer naar binnen. Werk met subtiele details, zoals kaarsen, kaarshouders,  kussenslopen of matjes in die kleuren. Ook met echte herfstplanten zoals chrysanten, hebe of parelbes breng je de gepaste sfeer in huis. Ze geven je interieur meteen wat kleur. Meer fan van DIY? Verzamel tijdens een wandeling in het bos kastanjes, denappels of wat mooie takken en etaleer die in een mooie vaas. Zo gepiept.

Zin in meer inspiratie? Neem eens een kijkje in de catalogus van IKEA om je woning herfstklaar te maken of bekijk hier enkele interieurtrends.