Woontrends 2023

De woontrends van 2023 focussen zich op comfort en duurzaamheid met dat tikkeltje extra. Ontdek welke interieurtrend bij je past en ga aan de slag! Van kleuren op de muur tot meubels en accessoires, laat je inspireren door de 5 woontrends van 2023. 

Woontrends: Duurzaam & Betrouwbaar

De trend die jaarlijks lijkt terug te keren hangt helemaal samen met duurzaam leven. Geen tech-gadgets wél tweedehands, natuurlijk en duurzaam.  Meer en meer mensen kiezen ervoor om bewuster om te gaan met wat ze kopen. Hierdoor staat kwaliteit dan ook op nummer 1 bij deze trend. 

Kies voor duurzame materialen zoals hout, rotan, keramiek en bamboe. Ook de opfrissing van je muren met een likje verf kan voortaan duurzaam. Er zijn ondertussen al heel wat merken die duurzame verf aanbieden zoals Greenpaints, Fairf en Verfgroen

Woontrends 2023

Woontrends: Functionaliteit boven alles

Thuiswerk is voor velen het nieuwe normaal. Geïmproviseerde bureaus aan de keukentafel of in je zetel blijven niet comfortabel. Met deze trend is er vooral nood aan een ruimte waar je kan schakelen tussen werk en vrije tijd. Daarom is 2023 het jaar om te investeren in een functionele hybride werkplek.

Wanneer je een aparte ruimte hebt voor een hybride werkplek, investeer dan vooral in een ergonomische bureaustoel, een in de hoogte verstelbaar bureau en andere accessoires zoals een tweede scherm en ergonomische muis. Wanneer je geen aparte ruimte hebt en een bureau in de woonkamer niet ziet zitten, kan je kiezen voor een omvormbaar bureau. Er zijn al heel wat opties waarmee je een kast kan omtoveren tot bureau. 

Ontdek hier alvast 6 tips voor het inrichten van je home office

Bekijk hieronder ook enkele voorbeelden van omvormbare meubels:

 

Woontrends 2023

Woontrends: Haal de natuur in huis

Planten zijn een echte meerwaarde in huis. Ze kunnen je interieur opfrissen en zelfs naar een heel ander niveau tillen. Met de juiste kamerplanten creëer je in een handomdraai een zitplek om te relaxen of een high-end woonkamer. 

Combineer je planten met warme aardetinten en stevige stoffen om te contrasteren met de levendigheid van het groen. Helemaal fan van deze trend? Breng dan nu een bezoekje aan O’Green, Intratuin of Pelckmans en breng je favoriete planten in huis. 

Woontrends

Woontrends: Minimalisme

Less is more is de perfecte beschrijving voor deze vierde interieurtrend. Het draait allemaal om een mooi geheel creëren met weinig elementen. Deze trend is ook perfect voor mensen die houden van een modern en strak interieur. 

Gebruik strakke vormen en zachte kleuren zoals beige en aardetinten. Leg ook de nadruk op je ramen en zorg voor een maximale lichtinval door doorzichtige gordijnen. Met de juiste lichtinval creëer je een luchtige en serene sfeer. 

Woontrends 2023

Woontrends: Go big or go home

Fan van felle kleuren en een uitgesproken stijl? Dan is deze Bold & Beautiful interieurtrend op je lijf geschreven! Tover je interieur om met Art-decostijlelementen zoals glanzende stoffen of geometrische vormen. Ook enkele vrolijke kleuren tegen de muur zoals felgroen, oranje en felblauw zullen ongetwijfeld voor een vrolijk interieur zorgen. 

Combineer deze bold statements met enkele neutrale elementen om toch wat rust te creëren. Denk hierbij aan een mat in een beige kleur of enkele mooie houten meubels. 

Woontrends 2023