IKEA Collabs 2022

IKEA, de wereldberoemde meubelwinkel die je herkent aan zijn blauwe gebouwen met grote gele letters, heeft enkele leuke samenwerkingen op de planning staan. Wij zetten alvast al het nieuws even op een rijtje.

IKEA-winkel

Voorjaar 2022 - IKEA x WSL

IKEA werkt al sinds 2019 met World Surf League (WSL) samen. WSL is een toonaangevende sportorganisatie voor surfers. Zij gaan dus nog een keer de samenwerking met IKEA aan om een collectie op poten te zetten.

Wat kan je zoal verwachten? De nieuwe collectie is geïnspireerd op een bewuste en actieve levensstijl, én op de oceaan natuurlijk. Een reeks praktische, maar mooi ontworpen producten voor in je huis én op het strand. Laat de zomer dus maar komen!

Vervuilde oceanen

De nadruk bij deze collectie ligt op hernieuwbare materialen, denk maar aan hout en materialen uit gerecycleerde bronnen (polyester bijvoorbeeld). Surfers zien van dichtbij hoe vervuild onze oceanen wel niet zijn. Hun gezamenlijk ambitie om de samenleving duurzamer en bewuster te maken was dan ook een belangrijk startpunt.

IKEA-surferscollectie

'The KÅSEBERGA'

In de lente (nog maar heel even wachten dus) zal de collectie wereldwijd in IKEA-winkels te vinden zijn. De collectie draagt de naam 'The KÅSEBERGA' en tot nu toe weten we alvast dat deze producten in de reeks zitten:

  • Glassware – Design by K Meador/W Braasch
  • Balance board – Design by M Axelsson/R Machado
  • Beach-bag – Design by K Meador/W Braasch

Ben jij ook zo benieuwd naar de andere producten van de collectie? Houd dan goed de IKEA website in de gaten of prik alvast een datum voor een IKEA-bezoek deze lente!

IKEA x Swedish House Mafia

Najaar 2022 - IKEA x Swedish House Mafia

Het elektronisch muziekfenomeen Swedish House Mafia gaat de uitdaging aan om samen met IKEA een collectie te ontwerpen. Het doel? Muziek en creativiteit in je huis verkennen.

Muziek en het leven thuis laten samenvloeien

Muziekliefhebbers zijn thuis vaak bezig met hun passie. Al is dit in je eigen huis niet altijd even makkelijk. We hebben onze woning vaak ingericht om te voldoen aan heel andere behoeftes dan muziek maken of beluisteren. Swedish House Mafia wil samen met IKEA voor een oplossing zorgen. Benieuwd wat dat geeft!

Muziek-maken-in-huis

Voor het drietal, Axwell, Steve Angello en Sebastian Ingrosso, is het belangrijk om voor creatievelingen een soort thuisstudio mogelijk te maken. Zo helpen ze ook opkomend talent met de uitdaging om thuis muziek te kunnen maken. De producten zijn echter ook bedoeld voor zij die graag luisteren naar muziek. Geen probleem dus als je nauwelijks een noot of twee kan lezen.

Deze verrassende samenwerking lanceert in september 2022. Nog heel even wachten dus!